At the rapids

Jag tittade på Andra Avenyn häromdagen och hörde en så bra låt. Christian Kjellvander- At the rapids. Lyd ett gott råd från en vis varelse: Lyssna!

Idag fick jag reda på att jag åtmisntonde har jobb på Konsum fram till slutet av augusti, vilket känns jätte skönt. Ett tag var jag orolig att jag måste hitta ett jobb över sommaren eftersom de brukar ta in yngre personal för att hålla ner kostnaderna. Men som sagt, jag fick bli kvar:)

Igår på min lediga dag var jag till farmor med Boss. Jag och farmor satt i soffan och pratade och Boss var någon annanstans och gjorde fan vet vad. Farmor ville upp till blomaffären och byta en blomma som hade vissnat. Jag skulle skjutsa henne och vi gick ut i hallen. Där på golvet ligger hennes femtioelfte sönderbitna toalettrulle i småbitar på hallmattan. Han hade även farit och lekt med den i sängen så där var det fullt av toalettpapper. Jag börjar känna mig skyldig att köpa nytt papper eftersom han VARJE gång vi är där och hälsar på biter sönder hennes.

Imorgon ska vi ut och åka skoter. Jag längtar för det var riktigt länge sen.

By the way så är pelletsbrännaren lagad. Nu är det nog lite varmare än 12,6 grader i sovrummet som det var igår vid sängdags. Jag sov i mjukisbyxor, tjocka strumpor, långärmad tröja och en tjock hoddie utanpå det, och ändå var jag småkall hela tiden.


Lite bilder från i våras tagna i Gesunda.


Mandelmassa vs. Vaniljkräm

Jag fryser ihjäl, det är så kallt. Stackars mig men snart blir det varmt. Det blir 800 grader. Jag kan lita på det.
Ja, som sagt, jag fryser. Pelletsbrännaren funkar inte som det är tänkt. Men jag har special hjälp som kommer imorgon och fixar la problemo. Stackars Boss skakar hela tiden. Men han vill inte ha på sig sin underbara snygga lilla militär dress jag har köpt åt han.

Idag inhandlade jag två semlor som efterrätt åt mig och Fredrik. Vaniljsemlor. Förra veckan köpte han vanliga med mandelmassa:
Mandelmassa VS. Vaniljkräm 1-0
Det blev en väldigt vag smak med vanilj, kändes nästan som tårta på tårta tillsammans med grädden. Mandelmassan smakar mer och bryter sig "fri" från grädden så det blir felra olika smaker i en och samma tugga.
Men däremot vart jag förolämpad när jag sa till Fredrik att jag bakat egna semlor. Jag lägger fram dem på två tallrikar och serverar:
Fredrik: Dem här du itne gjort själv.
Jag: Jo, varför tror du inte det?
Fredrik: De är för snygga.

Jag vet. Man blir fan stum. För snygga? Finns ens det ordet i närheten när Stephanie bakar? Nej. Visserligen hade jag köpt dem från Rättviksbagaren. Men det hör inte hit.

Leverpastej.

Med mandelmassa tack!

Otacksam hund

Min enda lediga dag och jag ska jobba. Dock bara fyra timmar.
Idag var jag och Boss in till Mora och kollade. Jag köpte tre tennisbollar, en borste och ett piggsvin till Boss. Piggsvinet var naturligtvis av gummi, men den grymtade och lät precis som ett piggsvin gör. Boss var inte så imponerad tror jag. Han har knappt tittat åt den. Däremot köpte jag för några dagar sen en gummiboll med ett smileyface på. En skrikrosa skrikande sak. Den tyckte han om. Han har bitit sönder den till molekyler. Så han skiter rosa plastbitar.

Det har kommit mycket snö, och eftersom jag är ledig i helgen och det var länge sen vi åkte skoter så ska vi ut i helgen. De kommer antagligen att ringa och fråga om jag akn jobba, men en lördag borde jag väl få ledigt?

In and out

Working class hero

..är låten jag lyssnar på just nu. Men jag lyssnar på Green days version vilket jag tycker är lite bättre.

Jag skulle lägga upp bilder men som med allting annat så är den sönder pga Boss. Han äter sladdar. Min nya telefon har jag inte fått en. Jag fick den dumma ursäkten att POSTEN har sysslat med precis allting annat än att leverera post. Kan det inte vara så att de som jag har beställt telefonen av inte har skickat någon beställning?

Idag jobbar jag mellan 12-2015. Långt pass men jag fick ju sova länge imorse. Eller länge, Boss igen. Han väcker mig, när Fredrik åker vill han upp. Så han skäller, morrar och biter på mig tills jag kliver upp. Farmor var hundvakt igår och när jag kom och hämtade han vid 1830 såg hon helt färdig ut. Han hade tydligen varit en pain in the ass.

På lördag ska jag och Fredrik till bowlingen. Mattias och Elena har bjudit med oss på mat och bowling. Det blir kul, förhoppningsvis. På sätt och vis hoppas jag att ingen vill att jag jobbar för dem på söndag. Jag kan ju inte tacka nej för det är för bra betalt. Men då kan jag inte slappna av på lördag.

aja, jag ska fixa en kabel så jag kan lägga in bilder från nyår.

G'night


Rubrik

Jag får mer och mer jobb på Konsum vilket är gött.
Nyår var så där. Jag fick presenter av folk jag inte rodde jag skulle få och de sjöng två gånger för mig. Det var väldigt kul.
Dock stängdes festen klockan halv två så vi gick hem till Malin där vi satt till halv fem på morgonen. Janne sov över hos oss och dagen efter låg vi alla tre nere på vårat köksgolv, det har golvvärme. Jag var inte direkt bakfull för jag drack inte så mycket. Men jag var trött eftersom det var lite sömn.
I helgen är jag hemma själv med Boss. Fredrik har åkt på lumparträff på en båt till Åland tror jag.

Förresten ska jag lägga in bilder från nyår, lite senare idag.


RSS 2.0