NYÅR!

Jaha, då var man gammal och grå.
Jag och en jobbarkompis satt och diskuterade igår när man slutar att fylla år. Hon sa 23 eftersom då kan man åka färja. Jag anser 21, då kan jag gå ut och ha roligt i USA.
Min dag börjar med att jag har skalat potatis till våran festmiddag vi ska ha i bystugan i Skattungbyn ikväll. Vi är 15 personer som ska äta så det är en del potatis som ska göras i ordning.

Sen har vi 20 minus här idag. Vilket fint solväder.  Boss skakar tänder.

Jag blir 20 imorgon

Jag fyller år imorgon!


Rubrik

Jag spricker.
Nyss hemkommen från min morbror och hans fru Lena. Vi var ditbjudna på mat. Julmat och en massa julgodis till efterrätt. Morbror har köpt en ny bil. En Ferrarri, så jävla snygg.

Det var det jag hade och säga för denna gång.
Tjingeling

Titanic är alla tiders film.

Det är nästan fem plus ute. Det är inte bra. Jag vill inte ha slask och blött till jul utan mycket snö.

Jag ska se om jag kan hitta filmen Titanic på DVD någonstans. Den gick i tisdags på tv3 men jag såg knappt hälften eftersom jag skulle upp och jobba. Men det är en av de absolut bästa filmer jag sett. Kate Winslet och Leonardo DiCaprio passar som en smäck till filmen. Jag tycker att de har en kemi som passar sig utmärkt till filmen. Sen musiken är guld. Det är fin musik och jag bara njuter när jag hör den. Sen tycker jag att Roses- Kate winslets- kläder är så fina i filmen.
Har du inte sett Titanic kan jag säga att du har missat någonting. Så fin och underbar film.

Ska även tillägga i detta inlägg att jag har fått jobb på Konsum i Orsa. Sweet.


Toffel på rymmen

Två sjuklingar och en frisk hemma. Jag är den friska. Fredriks mamma talade om för mig att mitt immunsystem måste känna igen detta virus och på så sätt ta bort det. Ha, jag visste väl att jag var bra.

Jag har ett par bra vinterskor, eller bra och bra, de är snygga och skapligt varma, men de är stövlar. Sen har jag ett par låga skor, sommarskor som jag köpte för ca 90 år sedan. De är snorkalla men lätta att sätta på sig vilket jag tycker är skönt när jag snabbt ska i väg. Hur som helst så brukar jag sätta på mig mina tofflor när jag kommer hem för att tina upp mina alltid kalla fötter. Grejen är att det är alltid bara en fot som får bli uppvärmd eftersom jag alltid bara hittar en toffel, trots att jag lägger båda två på samma ställe. Boss tycker nämligen att min fotlukt känns bra och vill därför stjäla EN toffel för att gå iväg med. Så nu sitter jag här med en toffel och en iskall fot.

I natt fick jag min rygg vaxad också. Jag vet inte av vem, det var någon som precis hade lärt sig hur man vaxar. Jag talade om detta för Fredrik och han menade att min rygg inte behöver vaxas. Det trodde jag cokså. Den är väl hårfri?



3xakuten=stammis.

Idag har jag spenderat ca fyra timmar på akuten. Orkar inte gå in på varför. Jag sa till fredrik när vi åkte in i morse att innan Oktober i år har jag aldrig varit på akuten. Aldrig själv varit inlagd på ett sjukhus förutom när de opererade mina fötter, men då var det inte för att jag var sjuk eller skadad utan bara för att det skulle göra mitt liv väldigt mycket enkalre. Hur som helst, aldrig varit på akuten innan Oktober i år. Men den 19 Okt. åkte jag in med kraftig smärta i magen. Några veckor senare skjutsade jag in farmor som hade smärtor i bröstet (visade sig vara bältros) och idag var jag och Fredrik in. Lustig. Det var samma sak när jag bodde i USA. Jag hade aldrig vart på en begravning i hela mitt liv (som jag minns, en då min farfar dog men jag var så liten) och när jag väl kommer till USA så är jag med om två begravningar.

Annars så har jag handlat julklappar till alla förutom två. Och det gjorde jag igår. Eftersom vi för tillfället har en tight budget så hamnar julklapparna på cirkus 100 kr var. Vilket jag tycker är godkänt. Men tack vare Dollarstore som vi nu har fått till Mora så får man mycket för dem pengarna. DS har en hel del grejer. Kanske inte den bästa kvaliten men då köper jag inte grejer som kräver bra kvalitet. Gardiner och sånt är väldigt billigt där. 50 kr för två pack vilket är ett kap med tanke på vad det kostar på andra ställen.

Det snöar, kan jag bli mer lycklig. Synd bara att det inte blir någon åkning i helgen med tanke på vad som hände idag. 

        
                          Mina två sötnosar Boss och Liam.

En lång lista, känner du mig nu?

Har/Är du:

Är du långsam?Nej. Men min mamma är.
Är du populär? Låt mig göra en undersökning för att sen återkomma med ett svar.
Har du ljugit? Ja.
Har du slagit någon? Ja.
Har du gjort något brottsligt? Ärligt. Inte vad jag kan komma på på rak arm. Och då räknar jag inte att köra för fort som brottsligt. Men jag har aldrig snattat. Det ligger inte i min natur.
Har tvångstankar? Allt ska vara symetriskt. Ställa en adventsstake på ena sidan fönstret? NEJ, i mitten måste den stå. Det blir fel annars.
Har du flygit? En hel del.
Har du tänkt ta självmord? Fjanteri är något jag inte sysslar med så nej.

VS:

Håkan Hellström vs The Ark: Pest eller kolera..
Bright eyes vs Lars Winnerbäck: Jag i duschen
Salt vs socker: Salt.
Blått vs grönt: Blått
Piercing i näsan vs pirecing i läppen:  inget.
Msn vs Skype: Inget
Vit vs mörk choklad: Jadu, både och
Ica vs Coop: ICA borde ju vara ett givet svar.
Surt vs sött: sött. Bara av att höra ordet surt får det att bli plaskblött i käften på mig.
Lakrits vs Choklad: Choklad!
Sova vs äta: ZzZZZz
Frukost vs Lunch: Lunch
Majs vs Gurka: För tillfället inget utav det.
Linser vs Glasögon: Linser när man väl har lärt sig att få in dem i ögonen.
Småbarn vs Tanter: Barn är roliga, tanter är snälla.
Stockholm vs Göteborg: Sthlm eftersom jag har aldrig varit i Gbg.
Japan vs Kina: Brasilien.
Läppstift vs Läppglans: Läppglans.
Självmord vs Bilolycka: Bilolycka.
Kallt vs Varmt: Ljumet
Vatten vs O'boy: Vatten
Öl vs Saft: Saft. Öl går inte ner.
Vinter vs Sommar: Sommar.
Snö vs Regn: Snö
Bio vs Promenad: Bio
Klack vs Ballerina: Både och.
Godis vs Chips: Både och.
Sminkad vs Osminkad: Personligen smink, för att jag ser lite blek ut utan.
Silver vs Guld: Silver.
Väskor vs Smycken: Smycken.
Spara vs Slösa: Det är kul att spara ihop stålar så att man sen kan slösa.
Pizza vs Hamburgare: Pizza. Har aldrig riktigt gillat hamburgare.

Rubrik

Jag har skrivit en liten inköpslista till jul. Jag handlade en del igår men jag fick inte med mig allt. Tydligen så kommer det att gå åt ca 1000 ägg i jul. Det är ägghalvor, det är omelett och till griljeringen till skinkan. 
Min blomma håller på och lämnar mig. Inflyttningspresenten från mamma. Jag ahr gett den vatten men den verkar inte vilja försöka. Egentligen håller alla våra blommor på att ge upp. Det är nog bara jag som vet om att blommor bör ha vatten annars dör de. Ingen annan i detta hushåll verkar kasta blommorna någon tanke eller omsorg. 
Klänningen igår blev ett lyckat köp. De som har sett den tycker att den avr fin och att den sitter fint på mig.  

18-årsgräns på lättglögg

Eftersom Boss har bitit sönde en del knappar till min telefon så önskar jag mig en ny till jul!
Jag tycker den är snygg och den verkar bra invändigt. Jag får bra mycket större minne än vad jag har på min gamla telefon där jag får plats med ca en låt och två bilder. Det är lite irriterande.
För övrigt har jag varit och storhandlat till jul idag. Notan gick på 990 kr men tack vare att jag har ICAKORT så gick det på 700-någonting kr. Bonuscheckar och värdecheckar och allt möjligt. Jag har även hittat en fin nyårsklänning som är lila. 400 fick jag ge för den vilket jag tycker är ett helt ok pris med tanke på vad de andra klänningar jag har tittat på har kostat. 
Det är köld i Orsa idag. Snorkallt och kallare kommer det att bli under natten skulle jag tippa. Inte blev det bättre när både jag och Fredrik har hört att någon har vunnit tio miljoner kronor på lotto men inte lämnat in kupongen. I hopp om att det var vi så kollade Fredrik sin kupong. Nej, det var inte vi. Istället gick vi back eftersom Fredrik köpte en Lördagsgodis. 
Paff blev jag idag när jag skulle köpa vanlig lättgögg och det stod på en skylt in till flaskorna: 18-årsgräns! 

Det lönar sig med ICA-kort!

Jag blev hellycklig idag när jag fick posten i morse. En värdecheck från ICA Maxi i Mora på hundra kronor. Tidigare i veckan fick jag en värdecheck på en julskinka. Jag har även fått en gratis bok med rim eller en film med Astrid Lindgrens jul. Allt som allt har jag fått över 225 kr att handla för och hur mer passande kan inte det bli nu innan jul. Jag tjänar inte allt för mycket och många släktingar kommer hem till mig och Fredrik och firar jul i år, så vi står för maten. Det är det absolut bästa jag har gjort: Skaffat ett ICA-kort! Ofta skickar de hem ett papper där det står att vi får 20% på de varor som vi oftast brukar handla. Nu känner jag mig verkligen mer pepp på att handla på ICA.
ICA ger mer.


Bild tagen av Fredrik Påsken 08 i Storsjökapell.

Rubrik

Idag har det skottas snö, gosse!
Boss mår för övrigt bra. Chokladen han fick i sig verkar inte ha gjort någon större skada (förutom att han sket nötter.) Ikväll vid 22.00 ska jag se ett av Sveriges bästa program INSIDER. Alltid spännande ämnen som tas upp.

Tjing och hej.




Min hund kommer att dö!

Det snöar utav bara fan ute, och det gör mig glad. Vi tänkte att vi ska satsa på att åka ut i helgen.
Min hund kommer antagligen att dö. Igår smällde han i sig flera Marabou Amigo chokladbitar och idag ca åtta bitar tofifie. Choklad ska ju inte vara så bra för hundar.
Igår gjorde vi pepparkakshus. Vi dekorerade innan vi skulle sätta ihop dem. Och eftersom jag är hemma idag tänkte jag att jag skulle sätta ihop dem. Men nej. Det går fan inte. Jag värmde sockret för hett så det började brinna. Bitarna vill inte fastna på plats. Det går helt och hållet åt helvetet. Jag börjar tappa lusten för julen. Advensstjärnorna går sönder, pepparkakshuset vill inte som jag, och jag har en hund som äter upp min Tofifie!

Jag får väl göra det jag gör bäst helt enkelt. Städa.

Blondie



pepparkasdax!

Igår köpte jag lite julgranskulor och en rulle vit tråd. Julkulorna hittar jag men inte tråden. Jag ställde den på bordet igår kväll men nu, BORTA! Just för tillfället bor vi fyra stycken här, Fredrik, jag, Isabelle och Boss. Jag kan utesluta två av dem. Vilket egentligen lämnar en kvar. Boss.
Idag ska jag se om jag hittar pepparkakshus. Jag och Fredrik brukar alltid göra en vasin sida på huset, och båda blir alltid lika ful. Förra året använde vi två dl vatten och en msk florsocker vilket gjorde att alla non-stop rann av. I år ska vi göra tvärtom och se om det blir någe bättre.


RSS 2.0